pondělí 19. ledna 2009

Mistr François Hainry (Francie)

Mistr François Hainry

François Hainry (Francie) v současné době vede v České republice dvakrát ročně semináře čínských bojových umění. Od roku 1992 do května 2003 je vedl v Brněnské škole a od roku 2003 do současnosti v Ostravě a Pardubicích.


Gwenn-ha-Du
Je hlavním trenérem Bretaňské Asociace Tai Ji Quan & vnitřních nauk. Vystudoval obor klinické psychologie a studiu Vnitřním stylů čínského bojového umění, Qigong, Taijiquan a Baguazhang se začal věnovat od roku 1980.V letech 1983 až 1989 studoval u Mistrů Chu Gin Soon v Bostonu, USA a Chu King Hung v Londýně, GB. Tito byli druhým a třetím hlavním žákem Mistra Yang Sauchunga, nejstaršího syna zakladatele moderní výuky Taijiquan stylu Yang, Mistra Yang Chengfu.
Současně Mistr Hainry od roku 1983 studuje u Mistra E. Montaguie z Austrálie a stává se jeho zástupcem coby instruktor World Taiji Boxing Association pro Francii v letech 1992 až 2003.
Mezi lety 1987 až 1992 studuje pod vedením profesora Li Xiao Minga (Viceprezidentem světové organizace Qigong) čínské zdravotní cvičení Qigong.

Mezi lety 1986 až 2004 François Hainry navštěvuje semináře a sbírá zkušenosti u Mistrů jako Yang Zhengduo (Yang Taijiquan), Dong (Tung) Kaiying (Dong/Tung Taijiquan), Wang Xian (Chen Taijiquan), Wang Yiennien, William C.C.Chen, Paul Lam, Pater Ralston.
V letech 1987 až 1992 studuje Yi Quan, nejmladší s vnitřních stylů u Mistra Iliase Calimintzose.
V roce 2002 studoval Qigong pod vedením Dr. Yayama.
Mezi lety 2003 až 2008 Mistr Hainry navštěvuje opakovaně Čínu, kde se v pohoří Wudang stává učedníkem Mistra You Xuande a obdrží jméno You Lifa. Mistr a taoistický opat You Xuande je jedním z nejvýznamnějších Mistrů bojových umění současnosti a pokračovatelem Wudangských vnitřních stylů s čestným jménem Dong Tian Zhenren, Opravdový nebeský poustevník. Současně se v Číně věnuje cvičení Qigong u Mistra Zhang Guangde, prezidenta organizace Daoyin Yang Sheng Gong.
V roce 2005 F. Hainry studuje šest měsíců na Vysoké škole tělesné výchovy v Pekingu (BUPE) a obdrží certifikáty Taijiquan stylů Chen, Yang, Wu (Hao) a Baguazhang.

Více informací najdete na stránkách Association Bretonne de Tai ji Quan & Disciplines Internes
http://www.taiji-bagua.com/texte/association/association.htm
a Tai Ji Quan rodiny Yang, Yeung Gar Tai Gik Kuen