neděle 14. března 2010

Jarní seminář v Pardubicích březen 2010

Taneční centrum Lípa

Qigong

Rob a Old Yang Taijiquan Form

Lucka kontroluje nikoliv kopyta

Francois Hainry

Pardubice

Skupinová fotografie

Letošní jarní víkendový seminář s Mistrem Francoisem Hainrym se konal v Pardubickém tanečním centru Lípa 6. a 7. března. Přes padesát účastníků semináře mělo možnost osvojit si základní techniky Taijiquan a cvičení Qigong.

Ale hlavní náplní byla letos forma známá jako Old Yang Taijiquan Form. Což je podle legend forma, kterou vytvořil zakladatel stylu Yang Taijiquan Yang Luchan. Spojil v ní Taijiquan rodiny Chen s principy a technikami vnitřních Wudangských stylů.
Forma je velmi složitá a obsahuje rychlé údery a kopy. Cvičení rozvíjí plně bojovou složku umění Taijiquan jako jsou údery na citlivé body známé coby Dim Mak nebo výbušné generování síly Fa Jing.

Večer bylo pořádáno posezení v příjemné čínské restauraci U Bílého Koníčka s výbornou kuchyní. Komu to bylo málo, mohl večer završit ve vinárně Petite France taktéž na Perštýnském náměstí.
N
utno říci, že Mistr Francois Hainry jen potvrzuje že ve vnitřních stylech se lze zdokonalovat stále a pochopení stylu nemá žádné omezení. Pokračovat ve výuce Old Yang Taijiquan Form se bude na letním semináři v Ludvíkově. Plánovány jsou i loni cvičené formy Dan Jian/Rumělkový meč Wudangského stylu Taiyi a další formy, Tui Shou a Qigong.
Musím poděkovat za organizaci a příjemnou atmosféru Pardubické škole a jejímu vedoucímu Honzovi Pletánkovi.
Videa s Old Yang Taijiquan Form, Erle Montaigue: