pondělí 18. května 2009

Jarní seminář v Ostravě květen 2009

Sestava 124 forem Yang Taijiquan
Tui Shou s Radkem

Forma ustoupit a zahnat opici

Aplikace s Miloslavou

Principy s Helenou

Petrovo Ji

Dravá Markéta

Troška Pau Chui

Něco z Baguazhang
Závěrečná fotografie


Ve dnech 8. až 10. května 2009 se konal každoroční Ostravský jarní seminář pod vedením Mistra Françoisem Hainry (Francie).
Seminář navazoval na loňský a to procvičením sestavy Yang Taijiquan 124 forem první části a pokračováním částí druhé. Nechyběla cvičení ve dvojici která byla prubířským kamenem správného provedení sestavy. Dále jsme se věnovali Tui Shou a speciálně cvičení Qigong rodiny Yang.

I letos jsme na sobotní večer naplánovali posezení v čajovně u Sýkorova mostu. Účast překonala očekávání a okupovali jsme nakonec polovinu čajovny. Čajoví mistři se ale velmi snažily a náš nájezd a mohutné objednávky čaje a palačinek zvládli bez problémů.

Bylo příjemné se po roce opět vidět s mnoha přáteli zblízka i zdaleka a společně si zacvičit. Věřím že se Vám letošní seminář líbil a uvidíme se v hojném počtu i v roce následujícím.
Xie xie.

Fotografie z Číny. Wudang a Beijing.

Shangai, při vyšší hladině Dlouhé řeky.
Shangai, centrum. Opálení je v Číně známkou nižší vrstvy.

Zastávka na cestě do Wudangu.

Komplex chrámů poblíž školy bojových umění.

Přijetí u Mistra You Xuande.

Beijing, Taoistický chrám Bílého oblaku.

Chrám Bílého oblaku. Pouze pro Lao tze.

Zhen Wu, patriarcha Wudangských hor.
Beijing. Zakázané město. Chrám nejvyšší harmonie.

Zakázané město. Nezvykle bez smogu.

Beijing. Letní palác a zahrady.
Velmi tvrdý Qigong !

Ranní park.

Lotos.
V roce 2008 podnikl Francois Hainry se svými přáteli a žáky z Francie, České republiky a Rakouska cestu po Číně. Týden strávili cvičením Baguazhang v pohoří Wudang s Mistrem Youxuande. Další týden využili k návštěvě památek hlavního města Beijingu.

François Hainry ve Štramberku

Štramberk


Moravský Betlém
 

Jaroňkova cukrárna

Šipka
 Pohled

Výroba Štramberských uší
Botanická zahrada
 
Dne 7.5.2009 jsme podnikly s naším přítelem a učitelem Francoisem Hainrym plánovaný jednodenní výlet do krásného městečka Štramberk. Šlo o zpestření jinak náročného programu, kdy po dva sváteční víkendy v České republice vede výukové semináře Taijiquan Yang a Wudang Taiyi v Pardubicích a Ostravě.

Neopomněli jsme navštívit jeskyni Šipku, park na úpatí Kotouče, uličky s roubenkami, historické centrum s městským pivovarem a sklepem, výrobu proslulých Štramberských uší, věž Trúbu, Jaroňkovu cukrárnu s obrazárnou a botanickou zahradu.
Návštěva horského městečka byla velmi pestrou a příjemnou zastávkou před samotným seminářem.
Hradby